Το αποκορύφωμα της σειράς  Aprilia naked.

Απλά απαράμιλλη περισσότερο από ποτέ. Η γυμνή ναυαρχίδα της εταιρίας επιτυγχάνει απόλυτα επίπεδα απόδοσης, χάρη στην τεχνογνωσία της APRILIA. Το Tuono v4 εφοδιάζετε με ένα ίσιο ψηλό τιμόνι καθιστώντας το ασυναγώνιστο στην πίστα και διασκεδαστικό στο δρόμο. Εκτός από τον ανανεωμένο v4 κινητήρα των 1100 κυβικών και των 175 ίππων η Aprilia έχει προικίσει το νέο naked με το πιο προηγμένο και αποδοτικό ηλεκτρονικό σύστημα ανάρτησης το οποίο έχει αναπτυχτεί από την Ohlins το Smart EC 2.0 (Aprilia Suspensions Control).   

aprilia tuono v4 1100 factory 3

Το ASC παρέχει προεπιλεγμένα επίπεδα απόσβεσης τα οποία είναι βελτιωμένα για διαφορετικές συνθήκες, τόσο για τις μπροστινές όσο και τις πίσω αναρτήσεις. Οι αναρτήσεις, μέσω του εγκεφάλου, που λαμβάνει τα σήματα από τις διάφορες μονάδες ελέγχου του οχήματος, αποκτούν σταθερά τα δεδομένα και ενημερώνουν τις συνθήκες οδήγησης

 

Το αποτέλεσμα είναι μια απόσβεση της συμπίεσης και της επέκτασης, βελτιωμένη με βάση τη συμπεριφορά του οχήματος κατά την οδήγηση. Το σύστημα ρυθμίζει συνεχώς τα επίπεδα απόσβεσης της συμπίεσης και της επέκτασης ανάλογα με τις συνθήκες. Ελέγχει ακομα και το αμορτισέρ του τιμονιού, με στόχο την απόσβεση της περιστροφής του τιμονιού. Το ASC επεμβαίνει ηλεκτρονικά με βάση τη ρύθμιση στο υδραυλικό φρένο του αμορτισέρ τιμονιού. Ο αναβατής μπορεί να ρυθμίσει χειροκίνητα την προσάρτηση της μπροστινής αλλά και της πίσω ανάρτησης.
Aprilia Tuono V4 1100 Factory 2019 3

Υπάρχουν δυο λειτουργίες : Αυτόματη και χειροκίνητη.

. Α1 - Active Track (ειδική λειτουργία για κλειστές διαδρομές – πίστα)

. Α2 – Active Sport ( ειδική λειτουργία για σπορ χρήση στο δρόμο)

. Α3 – Active Road (ειδική λειτουργία για χρήση στο δρόμο με στόχο την άνεση)

. M1 – Manual Track

. M2 – Manual Sport

Οι μεγαλύτερες καινοτομίες έχουν να κάνουν με το πλήρως ανανεωμένο ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θεωρείται το καλύτερο στην κατηγορία του. Το  APRC  (Aprilia Performance Ride Control) πρόκειται για μια κατοχυρωμένη σουίτα έλεγχου που προέρχεται απευθείας από την τεχνολογία των Superbike και έχει φτάσει στην τέταρτη γενιά του.

Το νέο APCR βασισμένο στο Tuono V4 Factory περιλαμβάνει :

  • Νέο ATC  για έλεγχο πρόσφυσης  σε 8 θέσεις.
  • Νέο AWC. Το Aprilia Wheelie Control  ρυθμιζόμενο σε 3 επίπεδα.
  • Νέο ALC.  Ο έλεγχος εκκίνησης της Aprilia με 3 ρυθμίσεις  χρησιμοποιεί ακόμα πιο αποτελεσματικές λειτουργίες.
  • Νέο AQS. Το Aprilia Quick Shift επιτρέπει την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς να κλείνει το γκάζι και χωρίς συμπλέκτη, τώρα και με τη λειτουργία downshift.
  • Νέο APL . Το aprilia Pit Limiter επιτρέπει να επιλέξετε την μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα.
  • Νέο ACC. Το Aprilia Cruise Control  επιτρέπει την εισαγωγή ενός προηγμένου συστήματος έλεγχου ταχύτητας, πολύ βολικό για μεγάλα ταξίδια.

Aprilia Tuono V4 1100 Factory 2019 4

Η νέα σειρά Tuono v4 1100 της Aprilia είναι εξοπλισμένη με το πρωτοποριακό σύστημα πολλαπλών στροφών Cornering ABS, το οποίο αναπτύχτηκε σε συνεργασία με τη Bosch για να εξασφαλίσει μέγιστη ασφάλεια στο δρόμο χωρίς να θυσιάζετε καμιά απόδοση στην πίστα.

Το Cornering ABS είναι σε θέση να βελτιστοποιεί το φρενάρισμα και την επέμβαση του ABS στις στροφές, χάρη σε ένα συγκεκριμένο αλγόριθμο που παρακολουθεί συνεχώς διάφορες παραμέτρους όπως πλευρική επιτάχυνση, πίεση που εφαρμόζεται στο μπροστινό φρένο, γωνία και κλίση προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη σχέση μεταξύ επιβράδυνσης και σταθερότητας.

Το νέο σύστημα ABS λειτουργεί από κοινού με το σύστημα Aprilia RLM (Rear Liftup Mitigation), που αποτρέπει την ανύψωση του πίσω τροχού κατά το σκληρό φρενάρισμα, ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα απενεργοποίησης του. Η νέα έγχρωμη TFT ψηφιακή οθόνη είναι εφοδιασμένη με δυο σελίδες επιλογής Road και Race και οι δυο με οπίσθιο φωτισμό τη μέρα και τη νύχτα. Το v4-MP της πλατφόρμας πολυμέσων Aprilia περιλαμβάνει το νέο σύστημα ψυχαγωγίας το οποίο εισήγαγε για πρώτη φορά η Aprilia στο νέο Tuono v4  για να μπορεί να διαχειρίζεται φωνητικές εντολές καθώς και εισερχόμενες – εξερχόμενες κλήσεις με το smartphone.

Τέλος η Aprilia έχει σχεδιάσει και αναπτύξει μια σειρά από αξεσουάρ για το Tuono v4 1100 για αύξηση της απόδοσης ή απλά για να γίνει πιο ελκυστικό και πιο άνετο.